HBO Max vill göra serie av Harry Potter

Accio! Harry Potter kan vara på väg till tv-skärmarna. Det är HBO Max som uppges ha tv-planer för J K Rowlings omåttligt populära fantasy-berättelse.

Enligt källor till Hollywood Reporter har höga chefer på Warner Medias streamingtjänst HBO Max haft en serie möten med olika potentiella manusförfattare med målet att ta Harry Potters magiska värld till televisionen. Ingen person har dock ännu tilldelats uppdraget.

Planerna uppges vara i ett så tidigt stadium att det inte ens räknas som att en serie är under utveckling, vilket också betonas i ett uttalande till THR där HBO Max och Warner Bros skriver att ”Det är ingen Harry Potter-serie under utveckling i studion eller på streamingplattformen”.

Det hindrar dock inte alla amerikanska medier från att skriva om planerna och spekulera i vilken del av fantasy-sagan som tv-serien kan komma att fokusera på.

Fantasygenren har hög prioritet hos streamingjättarna. Netflix har redan en spinoff till The Witcher på gång, Amazon spelar just nu in sin Lord of the Rings-serie och Disney+ rekordsatsar på Percy Jackson. Inte så konstigt kanske att streamingkriget fått HBO Max att kasta lystna blickar mot J K Rowlings Harry Potter-franchise.

JK Rowlings omåttligt populära bokserie om Harry Potter har tidigare bearbetats till åtta långfilmer som tillsammans drog in mer än sju miljarder dollar och gjorde Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint till ekonomiskt oberoende superstjärnor.