Det handlar Lord of the Rings-serien om

Amazon har äntligen lyft lite på gardinen till sin Lord of The Rings-serie. Den officiella beskrivningen placerar Midgårds-berättelsen i den andra åldern.

Hemlighetsmakeriet runt hela The Lord of The Rings-projektet har varit enormt. Väldigt lite har sipprat ut från inspelningen som pågår sedan länge på Nya Zeeland. Men nu har Amazon bestämt sig för att bekräfta uppgifterna på fansajten TheOneRing.Net om att den påkostade fantasyserien utspelar sig i den så kallade andra åldern, och inte i den tredje åldern som i Peter Jacksons filmtrilogi.

Så här låter det i beskrivningen: ”Amazon Studios kommande serie tar för första gången de heroiska legenderna från den andra åldern till skärmarna. Det episka dramat är satt tusentals år före händelserna som utspelar sig i J R R Tolkiens The Hobbit och The Lord of the Rings och kommer att ta tittarna tillbaka till en era då stormakter bildades, kungadömen restes och föll, osannolika hjältar testades, hopp hängde på en tunn tråd, och de största fienderna som någonsin flöt ut från Tolkiens penna hotade att täcka hela världen med mörker. Med start i en relativt fredlig tid följer serien en ensemble av karaktärer, både bekanta och nya, när de konfronterar den länge fruktade återkomsten av ondska till Midgård. Från de mörkaste dalarna i Misty Mountains till de majestätiska skogarna i alvernas huvudstad Lindon till det enastående ökungadömet Númenor till de yttersta kanterna på kartan, kommer dessa kungadömen och karaktärer att karva ut ett arv som kommer att överleva långt efter att de själva är borta.”

En lång radda av skådespelare har knutits till serien, däribland Robert Aramayo (Game of Thrones), Cynthia Addai-Robinson (Power), Benjamin Walker (Heart of the Sea) och Peter Mullan (Westworld) bara för att nämna några.

Juan Antonio Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) regisserar de två första avsnitten.

Enligt uppgift satsar Amazon Studios otroliga 500 miljoner dollar, eller nästan 4,4 miljarder svenska kronor, på projektet, varav enbart rättigheterna kostade hälften av den summan. Tanken är att det ska bli minst fem säsonger. Två är redan beställda, varav den första väntas till Amazon i slutet av 2021 eller 2022.