Seriemördardrama med Luke Evans

Kriminalhistorier från verkligheten fortsätter att fascinera. Ett färskt exempel är seriemördardramat The Pembrokeshire Murders med Luke Evans.

Britterna är experter på kriminaldraman, fiktiva och hämtade direkt från verkligheten. De senare handlar inte sällan om seriemördare. På kort tid har nu tre true crime-historier med den premissen nått brittiska tv-tittare.

Först var det Des, med David Tennant som den skotska seriemördaren Dennis Nilsen. Den serien går nu att streama på C More. The Serpent om Charles Sobhraj, Interpols mest eftersökta man 1976, anländer snart till Netflix. Senast i raden är miniserien The Pembrokeshire Murders som handlar om jakten på den värsta seriemördaren i Wales historia.

Från The Pembrokeshire Murders. Foto: ITV

The Pembrokeshire Murders sändes tidigare i januari på brittiska ITV med kanalens bästa premiärsiffror på fem år. Miniseriens tre delar bygger på true crime-romanen Catching the Bullseye Killer, skriven av polisdetektiven Steve Wilkins i samarbete med ITV:s nyhetsreporter Jonathan Hill.

I Pembrokeshire Murders spelas Steve Wilkins av Luke Evans (The Alienist). Wilkins valde 2006 att återöppna två olösta fall från 1980-talet. Med hjälp av bland annat ny DNA-teknik ledde det fram till den dömda rånaren John Cooper. Seriemördaren Cooper spelas av Keith Allen, far till sångerskan Lily Allen och Game of Thrones-skådespelaren Alfie Allen.

SVT har köpt rättigheterna till serien. När serien kommer att visas är oklart men först därefter kan det bli aktuellt att The Pembrokeshire Murders dyker upp på någon annan streamingtjänst.