Redan klart för The Witcher-spinoff

En ny miniserie ska berätta historien om den allra första häxkarlen. Blood Origin utspelar sig i samma universum som The Witcher.

Henry Cavill spelar den muterade monsterjägaren, häxkarlen Geralt av Rivia, i Netflixserien som bygger på en fantasyserie av den polska författaren Andrzej Sapkowski. Enligt Netflix är The Witcher den serie som flest prenumeranter har startat under det senaste året. En framgångsvåg som Netflix gärna vill surfa vidare på. Bara en säsong av fantasyserien har nått tittarna, men streamingtjätten har redan beställt en prequel.

The Witcher: Blood Origin kommer att utspela sig i samma universum som originalserien, men 1200 år tidigare. Enligt Netflix är miniserien en tidlös historia om de händelser som ledde fram till den avgörande föreningen av de olika sfärerna då monster, människor och älvor uppgick i ett. Samtidigt berättas den bortglömda historien om den allra första häxkarlen.

En av den första säsongens manusförfattare, Declan de Barra, kommer att fungera som showrunner för miniseriens sex avsnitt. Lauren Schmidt Hissrich, showrunner för säsong 1 och 2 av The Witcher delar ansvaret som exekutiv producent.

”Det här varit tufft att hålla hemligt. Jag har alltid velat gräva djupare i myterna och arvet från Kontinenten, och nu får fansen möjlighet att utforska detta med hjälp av Declan de Barra i en prequelserie. Älvor och fiender, och slutet, oh my”, skriver Schmidt Hissrich på Twitter.

The Witcher: Blood Origin kommer att spelas in i Storbritannien. Där spelas även originalserien in. Där ska produktionen, som fick avbrytas på grund av coronapandemin, återupptas i augusti.