Officiellt att det blir en Harry Potter-serie

Nu är det officiellt. HBO Max bekräftar att streamingtjänsten beställt en serie baserad på Harry Potter-böckerna. Författaren JK Rowling är ombord som exekutiv producent.

Det har snurrat runt rykten ett tag, men nu är det officiellt. I samband med pressträffen för investerare passade cheferna på sammanslagna jätten Warner Bros. Discovery på att annonsera planerna på att göra en tv-säsong av varje Harry Potter-bok. Med andra ord planeras en tio säsonger lång fantasyserie med nya skådespelare i rollerna som Harry, Hermione och Ron. Beställare är HBO Max, som i maj i USA och nästa år i Norden, kommer att byta namn till enbart Max.

“Vi är glada över att ge publiken möjlighet att upptäcka Hogwarts på ett helt nytt sätt. Harry Potter är ett kulturellt fenomen och det är helt klart att det finns en bestående kärlek och törst för den världen. I partnerskap med Warner Bros. Television och JK Rowling ska den här nya originalserien gräva djupt i de ikoniska böcker som fansen fortsatt att uppskatta under alla dessa år”, säger HBO-bossen Casey Bloys i ett uttalande.

Författaren JK Rowling, som på senare år blivit kontroversiell på grund av sina uttalanden om transpersoner, fortsätter att hålla hårt om sin fantasivärld i rollen som exekutiv producent.

“Att Max förbundit sig att bevara mina böckers integritet är viktigt för mig, och jag ser fram emot att bli del av den här nya bearbetningen som kommer att ge utrymme åt ett djup och en detaljrikedom som bara långa tv-serier tillåter”, säger JK Rowling.