Rekordbudget för Percy Jackson-serien

Disneys Percy Jackson-serie kommer att bli en dyr historia. Enligt uppgift blir budgeten större än för Marvel- och Star Wars-projekten.

Fajten om streamingpubliken har drivit upp kostnaderna till skyhöga nivåer. Netflix betalar enligt uppgift 13 miljoner dollar för varje avsnitt av The Crown och Amazon investerar en miljard dollar i den Lord of the Rings-serie som spelas in på Nya Zeeland. Star Wars- och Marvel-serierna ryktas kosta Disney mellan 15 och 25 miljoner dollar per avsnitt och den nya Percy Jackson-serien blir om möjiigt ännu dyrare. I alla fall kommer det uppgifter från insidan som tyder på en ännu större budget.

Percy Jackson är en fantasyberättelse i fem delar om en pojke som upptäcker att han är son till havets gud, Poseidon. Det har gjorts två filmer förut, Percy Jackson och kampen om åskviggen från 2010 och Percy Jackson – monsterhavet från 2013. Ingen av dem fick författaren Rick Riordans välsignelse. Det har däremot den nya Disney Plus-serien Percy Jackson and the Olympians.

Rick Riordan har tidigare berättat att tv-serien kommer att följa boksviten och starta med The Lightning Thief i säsong ett. I november avslöjade Riordian och hans hustru Becky att pilotavsnittet var färdigskrivet och inskickat till Disney för godkännande. I december fick också följarna på Twitter en första titt på den nya seriens logotype.

https://twitter.com/rickriordan/status/1337190902813646852

Det lär dock dröja till tidigast 2022 innan Percy Jackson and the Olympians är redo för streaming. Serien fanns inte med i presentationen på Disneys investerardag av alla satsningar som ska debutera under 2021. Det finns heller inget startdatum för produktionen och någon casting har inte offentliggjorts, så exakt hur stor budgeten är lär inte vara satt i sten även om Disney uppenbarligen är redo att investera stora summor i fantasyserien.