Hon blir krigare i The Witcher-spinoffen

The Witcher: Blood Origin har klart med sin första stjärna. Jodie Turner-Smith ska spela elitkrigaren Éile i Netflix fantasyspinoff.

Henry Cavill spelar den muterade monsterjägaren, häxkarlen Geralt av Rivia, i Netflix serie The Witcher som bygger på en romansvit av den polska författaren Andrzej Sapkowski. 

The Witcher har ännu bara en säsong på nacken, men har redan genererat en spinoff. Prequelserien The Witcher: Blood Origin kommer att utspela sig i samma universum som originalserien, men 1 200 år tidigare.

Enligt Netflix är miniserien en tidlös historia om de händelser som ledde fram till den avgörande föreningen av de olika sfärerna då monster, människor och älvor uppgick i ett.

Den första skådespelaren är nu klar för The Witcher: Blood Origin. Jodie Turner-Smith (Queen & Slim) ska spela Éile, en elitkrigare ”välsignad med en gudinnas röst” som lämnat sin klan och sin position som drottningens väktare för att följa sitt hjärta som en kringresande musiker. En stor uppgörelse på kontinenten tvingar henne att återvända som krigare i hennes strävan efter hämnd och försoning.