Trailer: Hawkeye möter Kate Bishop

Det lackar mot jul när Clint Barton möter Kate Bishop. Marvel Studios har släppt den första trailern för Hawkeye med Jeremy Renner och Hailee Steinfeld.

Efter framgångarna med WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier och Loki står nu nästa stora Marvel-serie för dörren. Det är Hawkeye som också fått sin egen serie på Disney+.

Jeremy Renner repriserar sin Avenger-karaktär och Hailee Steinfeld gör entré i Marvel-universumet som Kate Bishop. Steinfeld har för övrigt dubbla premiärer i november, då även den tredje säsongen av Dickinson börjar streamas hos Apple TV+.

Hailee Steinfeld twittrade ut den här bilden som teaser inför trailersläppet.

En annan färsk Marvel-skådespelare, Florence Pugh som gjorde bejublad debut som Yelena Belova i filmen Black Widow, kommer att dyka upp även i Hawkeye-serien. Om man får tro post-credit-scenen i Black Widow så är Hawkeye hennes nya måltavla.

I andra roller märks även Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d’Arcy och James Alaqua Cox.

Hawkeye har premiär på Disney+ den 24 november och består av sex avsnitt som rullas ut inför och runt julhelgen. Ingen slump visar det sig i trailern som precis har släppts.

Så här lyder synopsis som skickats ut från Disney+: ”Före detta avenger Clint Barton har till synes en mission: att ta sig tillbaka till sin familj till jul. Möjligt? Kanske med hjälp av Kate Bishop, en 22-årig bågskytt som drömmer om att bli superhjälte. De två tvingas arbeta tillsammans när någon från Bartons förflutna hotar att förstöra mycket mer än julstämningen”.