Trailer: Kaotiskt i Dickinson säsong 3

Emily Dickinson vill hela familjen och resten av världen med poesi i trailern för finalsäsongen av Dickinson som startar i november.

Den udda komediserien om den amerikanska 1800-talspoeten Emily Dickinson har kommit fram till den tredje och sista säsongen. Det är kaos i både familjen och i den krigshärjade nationen och Emily vill hjälpa till att lindra lidandet samtidigt som hon navigerar sin kärleksrelation med Sue.

Så här lyder synopsis: Emily Dickinsons mest produktiva period som konstnär infaller medan det amerikanska inbördeskriget rasar och en lika intensiv strid splittrar hennes egen familj. Emily försöker läka klyftorna runtom henne, och undrar om konsten kan hjälpa till att hålla hoppet vid liv, och om framtiden kommer att bli bättre än det som varit.

Emily spelas av Hailee Steinfeld som är het värre i november. Den talangfulla skådespelerskan och sångerskan är också aktuell som Kate Bishop i Marvel-serien Hawkeye som har premiär på Disney+ den 24 november. Även resten av den fasta ensemblen är tillbaka i säsong tre, inklusive Ella Hunt som Sue.

Hailee Steinfeld och Ella Hunt som Emily och Sue.

Bland gästskådespelarna gör Zosia Mamet ett återbesök som Louise May Alcott och Will Pullen återvänder som Nobody. Nya gästinhopp görs av Ziwe som Sojourner Truth, Billy Eichner som Walt Whitman och Chloe Fineman som Sylvia Plath.

Finalsäsongen startar den 5 november då Apple TV+ släpper de tre första av tio avsnitt. Seriefinalen inträffar sedan på självaste julafton.

Läs den positiva recensionen av Dickinson säsong två här.