Klart för Nancy Drew-spinoffen Tom Swift

Han är svart, gay och stenrik, och introducerades i ett avsnitt av Nancy Drew. Nu får Tom Swift en egen serie med Tian Richards i titelrollen.

Smygintroduktionen i säsong två av Nancy Drew var uppenbarligen lyckosam för kanalen The CW har beställt en hel säsong av Tom Swift från samma kreativa team, det vill säga skaparna Noga Landau, Josh Schwartz och Stephanie Savage samt showrunner Melinda Hsu Taylor.

Spinoffen har liksom Nancy Drew sina rötter i ungdomsböcker från första halvan av 1990-talet även om Simon and Schuster också publicerade en Tom Swift-serie så sent som 2019.

Titelkaraktären Tom Swift (Tian Richards) är i tv-versionen en svart, homosexuell, förmögen innovatör, som kastas in i en värld av sci fi-konspirationer och oförklarliga fenomen efter att hans far försvunnit under chockartade former. Tom lämnar sin bekväma livsstil för att ta reda på sanningen och kämpar för ett ligga steget före den illuminati-grupp som försöker stoppa honom. Under sin mission får Tom Swift nytta av sin genialitet och sitt sinne för innovationer i en tillvaro som kantas av romans, vänskap och olösta mysterier.

Nancy Drew är i Sverige en C More-serie. När och var Tom Swift kommer att ha premiär är oklart, men det finns goda chanser att serien dyker upp på HBO Nordic (som den 26 oktober blir HBO Max) eftersom The CW tillhör samma tv-familj.

Den ungdomsinriktade kanalen The CW är känd för att förnya alla sina serier och för ömsesidig lojalitet till sina kreatörer. Kanalen har utöver Tom Swift beställt ytterligare en spinoff inför den kommande tv-säsongen. All American: Homecoming ska följa två studenter när de navigerar de svårigheter som följer med att vara elitidrottare på ett prestigefyllt universitet för svarta elever. Premiär efter jul för All American-spinoffen.