Premiärdatum för Succession säsong 3

Nedräkningen fortsätter. HBO har nu offentliggjort premiärdatumet för säsong tre av den Emmybelönade succéserien Succession.

HBO vet att intresset är skyhögt och drar därför ut på karamellerna så mycket det går. I början av juli kom den första teasern som avslöjade att det blir höstdebut för den kraftigt försenade tredje säsongen. I augusti snävade HBO in premiärdatumet ytterligare och på seriens Twitterkonto signalerades månaden oktober.

Nu släpps alltså själva datumet. Den 17 oktober är det premiär på HBO, vilket i praktiken innebär svensk premiär den 18 oktober på HBO Nordic. Det har då gått två år sedan den senaste säsongen som slutade med en cliffhanger då Kendall Roy (Jeremy Strong) gick bakom ryggen på sin mäktige far, patriarken Logan Roy (Brian Cox) som fortfarande styr mediekonglomeratet Waystar Royco med järnhand.

Så här lyder synopsis för den nya säsongen: Efter att ha blivit utsatt för ett bakhåll från sin rebelliske son Kendall inleder Logan Roy säsong 3 i en prekär position och agerar för att säkra allianser inom familjen, politiken och den finansiella världen. Spänningarna stiger när en bitter bolagsstrid hotar att förvandlas till ett inbördeskrig inom familjen.

För övrigt väl illustrerat på säsongens nysläppta poster:

Alla de välbekanta ansiktena återkommer i säsong tre förstärkta av bland andra vår egen Alexander Skarsgård som Lukas Matsson, grundare och vd av ett framgångsrikt techföretag och en person som inte drar sig för konfrontationer.

Nya är också Sanaa Lathan som Lisa Arthur, en New York-advokat med stort kontaktnät, Linda Emond som seniora Vita huset-rådgivaren Michelle-Anne Vanderhoven, Adrien Brody som miljardären och aktivisten Josh Aaronson och Hope Davis som Sandi Furness, dotter till Logan Roys rival Sandy Furness.

Här är också den officiella trailern för Succession säsong tre:

Artikeln uppdaterad med trailer 2021-09-18.