Mer Loki väntar – säsong två bekräftad

Loki återvänder. I det sista avsnittet, som släpps i dag, bekräftar Marvel att det kommer en andra säsong av den Tom Hiddlestone-ledda serien.

Marvel-fansen kan glädja sig åt ytterligare en säsong om Thors adoptivbror, antihjälten Loki. Det avslöjas på typiskt Marvel-manér i en post credit-scen i slutet av det sista avsnittet av säsong ett. 42 minuter och 48 sekunder in i avsnittet står det stämplat på Lokis personakt: Loki återvänder i säsong 2.

Loki är den tredje tv-serien från Marvel Cinematic Universe i den nya Disney Plus-eran, men den första som fått klartecken för en andra säsong.

Först ut, i januari, var WandaVision med Elizabeth Olsen och Paul Bettany, som i går belönades med hela 23 Emmy-nomineringar. Därefter, med premiär i mars, följde The Falcon and the Winter Soldier med Anthony Mackie och Sebastian Store. Fem Emmy- nomineringar i går.

Loki med Tom Hiddlestone och Owen Wilson hade premiär den 9 juni och är i dag framme vid det sjätte och sista avsnittet för säsongen, en säsongsfinal som redan mötts med positiva reaktioner från kritiker och publik.

När den andra säsongen anländer till Disney+ återstår att se, men huvudförfattaren Michael Waldron uppges vara kvar på tåget och enligt branschorganet Production Weekly kan nya avsnitt börja filmas i januari.