Premiärdatum för finalen på Dickinson

Varje dikt har ett slut. Så även Dickinson på Apple TV+. Den tredje säsongen har fått ett premiärdatum – och samtidigt även ett slutdatum.

Det moderna kostymdramat med Hailee Seinfeld som den amerikanska poeten Emily Dickinson är skapat av Aleena Smith. Hon säger i ett uttalande att tre säsonger var vad hon hade räknat med från början: ”Jag såg framför mig serien som en resa i tre säsonger som skulle berätta ursprungshistorien om Amerikas största kvinnliga poet på ett helt nytt sätt, och poängtera Emilys relevans i samhället i dag. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur rik och tillfredsställande upplevelsen av att göra den här serien skulle bli och vilken glädje det har varit att tillsammans med Hailee (Steinfeld) och resten av gänget berätta den här historien .”

Aleena Smith utlovar en episk finalsäsong som ska ta den rebelliska poetens coming-of-age-saga till sitt slut allt medan Emily fajtas med sin egen poetiska sanning samtidigt som hon brottas med många frågor som vi står inför även i dag.

Den tredje och sista säsongen av Dickinson har premiär den 5 november, vilket framgår i den här teasern:

November blir en het månad för 24-åriga Hailee Steinfeld som utöver rollen som Emily Dickinson också är aktuell som Kate Bishop i den kommande Marvel-serien Hawkeye med premiär på Disney+ den 24 november.

Dickinson är ett egensinnigt och underhållande kostymdrama där karaktärerna pratar som ungdomar av i dag och dansar till moderna hitlåtar som bryter helt mot 1800-talsscenografin och de tidstrogna kläderna.

Läs den positiva recensionen av Dickinson säsong två här.