Premiärdatum för Marvel’s Hawkeye

Efter Loki kommer Hawkeye. Marvel-serien med Jeremy Renner och Hailee Steinfeld får premiär på Disney+ den 24 november.

Entertainment Weekly har publicerat den första bilden från serien, där Jeremy Renners Clint Barton möter Hailee Steinfelds Kate Bishop. Den unga bågskytten visar sig vara ett stort fan av Hawkeye, en original-Avenger.

”Hon är lika underbart irriterande som hon är charmig, därför att hon är en sådan fangirl till Hawkeye. Relationen växer därifrån, men det största problemet för Clint är Kate Bishop och de problem som hon för med sig in i hans liv”, säger Jeremy Renner till EW.

25-åriga Hailee Steinfeld är både sångerska och skådespelerska. Parallellt med att agera som Kate Bishop har hon också spelat in en ny säsong av Dickinson, den säregna med underhållande komedin om den amerikanska poeten Emily Dickinson (recension av säsong två här).  

Marvel Studios har haft stora framgångar med sina tre första Disney+-serier WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier och Loki, så förväntningarna är upptrissade. Visserligen ligger den animerade serien What If … (den 11 augusti) närmast i tiden, men Hawkeye är nästa live action-serie. Första avsnittet blir tillgängligt på Disney+ den 24 november, därefter landar nya avsnitt varje onsdag.

Kate Bishop (Hailee Steinfeld) och Hawkeye/Clint Barton (Jeremy Renner) i Hawkeye. Foto: Chuck Zlotnick/Marvel Studios.