Redan klart för säsong två av Arcane

League of Legends-baserade Arcane har blivit en hit hos Netflix. Den animerade serien, som hade premiär den 6 november, har redan påbörjat produktionen av säsong två.

Riot Games samarbetar med den franska animationsstudion Fortiche om den första tv-serien från spelutvecklaren bakom det omåttligt populära onlinespelet League of Legends. Arcane utspelar sig i samma LOL-universum, i den utopiska regionen Piltover och det förtryckta Zaun. Serien fungerar som en sorts prequel som berättar historien om flera av karaktärernas ursprung.

Den animerade serien hade premiär den 6 november och har visat sig tilltala båda inbitna fans och tittare som aldrig spelat League of Legends. Netflix har redan förnyat hitserien och under ett fanevent i dag meddelade Riot Games och Fortiche att produktionen redan startat av den andra säsongen av Arcane.

“Vi är mer än glada över den positiva respons som den första säsongen av Arcane har fått och arbetar hårt med de kreativa trollkarlarna hos Riot och Fortiche för att leverera vår andra etapp” säger skaparna Christian Linke och Alex Yee i ett gemensamt uttalande.

Mycket lite är känt om den andra säsongen, men klart är att Hailee Steinfeld, Ella Purnell och Katie Leung kommer att reprisera sina röstroller som Vi, Jinx och Caitlyn Kiramman. 

Den första säsongen släpptes som tre kapitel, vardera bestående av tre avsnitt.