Trailer: Bupkis om och med Pete Davidson

Tidigare SNL-stjärnan Pete Davidson driver med sig själv och kändisskapet i trailern för Bupkis. Komediserien är också fullproppad med välbekanta gästskådespelare.

Det klassiska sketchprogrammet Saturday Night Live har fött många stjärnor som ofta gått vidare till att leda egna tv-serier. Jason Sudeikis (Ted Lasso), Bill Hader (Barry), Maya Rudolph (Loot) och Vanessa Bayer (I Love That for You) är fyra färska exempel.

Ofta är serierna producerade av SNL-bossen Lorne Michaels. Så är fallet även med Bupkis, som är Pete Davidsons semibiografiska komediserie hos Peacock. Davidson tillhörde den fasta SNL-ensemblen i åtta säsonger åren 2014-2022, men är minst lika uppmärksammad för sitt privatliv, inte minst alla de kända flickvänner som passerat revy.

Bupkis kan översättas till inget av värde eller substans. Redan titeln indikerar att Pete Davidson i serien driver med bilden av sig själv i ett upplägg som påminner om Larry Davids Curb The Enthusiasm. Absurda situationer uppstår när berättelsen utgår från den 29-årige komikerns egensinniga och ofiltrerade syn på världen. Tittarna möter en förhöjd, fiktiv version av honom själv, hans komplexa familjedynamik och komplicerade förhållande till kändisskapet.

Pete Davidson omges av en imponerande skara kända skådespelare och komiker. Joe Pesci och Edie Falco har två av de mer framträdande rollerna. Även John Mulaney, Steve Buscemi, Bobby Cannavale, Ray Romano, Jon Stewart, Sebastian Stan, Kenan Thompson och Machine Gun Kelly passerar förbi i trailern och ytterligare ett antal gästskådespelare finns i rollistan. Vilka som spelar påhittade karaktärer och vilka som spelar sig själva återstår att se.

Bupkis har premiär på den amerikanska streamingtjänsten Peacock den 4 maj. Om eller när serien kommer till Sverige så är det Skyshowtime som är hem för Peacock-serier. Davidson återvänder den 6 maj för första gången till SNL som gäst för att marknadsföra sin nya tv-serie.