Junidebut för Maya Rudolph-ledda Loot

Maya Rudolph spelar en miljardär ur balans i Loot. Apple TV+ har annonserat att den nya arbetsplatskomedin startar den 24 juni.

Hon har gjort mängder av röstjobb och Emmy-belönades dubbelt upp både 2020 och 2021 för sin insats i den animerade serien Big Mouth och för gästspel i Saturday Night Live, men det var ett tag sedan Maya Rudolph ledde en egen tv-serie. Men nu är det dags igen. Som skådespelare och medproducent för arbetsplatskomedin Loot återförenas hon med Matt Hubbard och Alan Yang som också skapade Forever.

I rollistan för Loot finns även Michaela Jaé Rodriguez (Pose), Ron Funches (Undateable), Nat Faxon (Married) och Joel Kim Booster (Sunnyside).

M J Rodriguez från Pose som Sofia Salinas i Lost. Foto! Apple TV+.

Maya Rudolph spelar miljardären Molly Novak som lever ett drömliv, komplett med privatflygplan, en vidsträkt herrgård och en gigantisk yacht. Men när hennes make sedan 20 år bedrar henne så tappar hon fotfästet och börjar bete sig på ett sätt som utgör bränsle för tabloidpressen.

När Molly når botten får hon, till sin egen överraskning, veta att hon äger en välgörenhetsorganisation. Den drivs av Sofia Salinas (Rodriguez) som vädjar till sin chef att sluta generera dålig PR. Med hängivna assistenten Nicholas (Kim Booster) vid sin sida och med hjälp av Sofia och teamet, inklusive revisorn Arthur (Faxon) och den populärkulturälskande kusinen Howard (Funches), så inleder Molly en inre resa. Att ge till andra kan vara precis vad hon behöver för att bli sig själv igen.

Loot har premiär den 24 juni på Apple TV+, då de tre första av totalt tio avsnitt blir tillgängliga på streamingtjänsten. Därefter släpps ett avsnitt varje fredag.