Nurse Jackie och Weeds kan göra comeback

Ytterligare två populära tv-karaktärer är på väg att göra comeback. Showtime vill återuppliva komedierna Nurse Jackie och Weeds. Både Edie Falco och Mary-Louise Parker uppges vara ombord.

Det är Deadline som rapporterar att projekten befinner sig i ett tidigt stadium, men att planer finns på att snabbspola utvecklingsarbetet för de nygamla signaturserierna.

Sjukhusserien Nurse Jackie hade Edie Falco i titelrollen som en pillerberoende akutsjuksköterska och mamma. Serien gick från 2009 till 2015 och vann fem Emmys, inklusive bästa kvinnliga huvudroll för Edie Falco och bästa kvinnliga biroll för Merritt Wever.

Nurse Jackie skapades av Liz Brixius, Linda Wallem och Evan Dunksy.

Enligt Deadline ska två av författarna från originalserien, Abe Sylvia och Liz Flahive, skriva manus till fortsättningsserien. Edie Falco är också en av producenterna.

Weeds skapades av Jenji Kohan (Orange is the New Black) och vann två Emmys och en Golden Globe under seriens levnadstid, 2005-2012.

Mary Louise Parker spelade Nancy Botwin, en änka och mor till två pojkar (Hunter Parrish och Alexander Gould) som börjar sälja marijuana för att försörja familjen efter makens död. Parker är precis som Falco inställd på att reprisera sin huvudroll, men den här gången också inta en producentroll.

Weeds-manuset ska skrivas Christian Torpe, dansken som skapade serien Rita. Enligt Deadline ska Nancy Botwin i fortsättningsserien befinna sig i Köpenhamn.

Justin Kirk, aktuell i det senaste avsnittet av Succession, är inte övertygad om att det verkligen blir något av den Weeds-reboot som det pratats om i många år. Kirk, som spelade den charmige svågern Andy Botwin, säger till Variety att hans agent inte nämnt Weeds på länge och undrar om de i så fall kanske låter en annan skådespelare tar över rollen.