SNL-stjärna följer Larry David i spåren

Curb Your Enthusiasm – men med SNL-stjärnan Pete Davidson i stället för Larry David. Så ungefär ser upplägget ut för komediserien Bupkis.

Pete Davidson är nästan lika känd för sina många kändisförhållanden – just nu dejtar han Kim Kardashian – som sin komiska talang som stå-uppare och fast medlem i ensemblen för det anrika sketchprogrammet Saturday Night Live.

Om Bupkis innebär att Pete Davidsons SNL-era snart är över är ännu oklart, men så brukar ofta vara fallet med SNL-stjärnor som får egna tv-serier. Och de är många. Jason Sudeikis (Ted Lasso), Bill Hader (Barry), Maya Rudolph (Loot) och Vanessa Bayer (I Love That for You) är bara fyra aktuella exempel.

28-årige Pete Davidson har själv skrivit och producerat den Curb Your Enthusiam-liknande serien ihop med sin gamle vän Dave Sirus och Judah Miller (Crashing). Bupkis är beställd av Peacock och har SNL-bossen Lorne Michaels som exekutiv producent. Enligt synopsis kombineras verklighetsnära storytelling med absurda inslag präglade av Pete Davidsons egen ofiltrerade och originella världsbild. Med andra ord en förhöjd, fiktiv version av honom själv i sann Larry David-anda.

NBCUniversals streamingtjänst Peacock har i nuläget ingen svensk motsvarighet, men Peacock-serier kommer att vara en del av bibloteket hos Skyshowtime som väntas lanseras i Sverige senare i år.