Från Nurse Jackie till polischefen Tommy

Efter Sopranos och Nurse Jackie satsar Edie Falco på ett polisdrama. I Tommy spelar hon Los Angeles första kvinnliga polischef.

Som Carmela Soprano och Jackie Peyton har Edie Falco redan skapat två ikoniska karaktärer. Därför är förväntningarna höga när hon nu åter tar sig an en huvudroll i en tv-serie. Falco ska spela titelrollen i polisserien som är döpt till Tommy efter huvudpersonen.

Abigail ”Tommy” Thomas är Los Angeles första kvinnliga polischef och kommer liksom Edie Falco från New York: ”Att hon är kvinna har förmodligen större betydelse än att hon är från andra sidan av landet”, menade Edie Falco under TCA-panelen om den nya CBS-serien.

En annan viktig aspekt hos Tommy är hon är lesbisk, vilket är något som Edie Falco gärna representerar på tv-duken: ”Det är viktigt att alla människor – stora, små, olika hudfärger – blir representerade i televisionen. Jag tror att alla vill kunna titta och se sig själva, och jag tycker att vi lämnat stora delar av befolkningen utanför den möjligheten. Världen förändras och vi måste förändras med den.”

Katrina Lenk ska spela en potentiell romantisk partner till Tommy.

Här är en färsk trailer som släpptes i samband med panelen under TCA (Television Critics Association):

Tommy har premiär på broadcast-kanalen CBS den 6 februari. Om och var serien kommer att kunna streamas i Sverige återstår att se.