The Boys-spinoff beställd av Amazon

The Boys ynglar av sig. Amazon har nu gett grönt ljus till en spinoff som utspelar sig på USA:s enda college för superhjältar.

Satir om superhjältar har visat sig bli ett framgångsrecept för Amazon. Förra årets premiär på säsong två av The Boys var den största globala framgången i streamingtjänstens historia.

Det fick Amazon att sätta planerna på en spinoff på snabbspolning, och nu ett år senare står det klart att det blir en serie. Michele Fazekas och Tara Butters har utsetts till showrunners för den ännu titellösa superhjälteserien.

Spinoffen beskrivs som en respektlös, barnförbjuden serie om unga hormonella, tävlingsinriktade superhjältar som sätts på prov fysiskt, sexuellt och moraliskt när de tävlar om att vinna kontrakten för de bästa städerna. Lite som collegeserie möter Hunger Games men med samma hjärta, satir och vulgaritet som i The Boys.

Jaz Sinclair, Lizze Broadway, Shane Paul McGhie, Aimee Carrero, Reina Hardesty och Maddie Phillips ska spela collegestudenterna med superkrafter.

Originalserien The Boys är mitt i inspelningen av säsong tre med Jensen Ackles (Supernatural) som den nya karaktären Soldier Boy. Premiär väntas någon gång nästa år.