Squid Game på väg bli störst på Netflix

Squid Game är Netflix just nu mest populära tv-serie. Det koreanska överlevnadsdramat är dessutom på god väg att bli störst av alla.

Netflixbossen Ted Sarandos deltog i veckan vid Vox Medias Code-konferens. Det var där han delade med sig av vad han själv beskrev som ”den mest omfattande bilden hittills” av streamingjättens tio-i-topp-listor över serier och filmer.

Antal hushåll (första grafen) som tittat respektive antal timmar (andra grafen) de första 28 dagarna, enligt Netflix eget sätt att räkna:

Ted Sarandos avslöjade samtidigt att Squid Game, som hade premiär den 17 september, är en global raket. Serien var efter bara fyra dagar uppe på första plats av de mest populära serierna just nu och har sedan stannat där. Överlevnadsdramat är också på god väg upp på toppen av de populäraste Netflixserierna någonsin och hotar nu Bridgerton som ligger i topp totalt. Av serierna på originalspråk jagar Squid Game franska Lupin som haft flest tittare och spanska Money Heist (La Casa de Papel) som klockat flest timmar. “Vi såg inte detta komma, vad gäller global popularitet,” sa Sarandos om de koreanska hitserien.

Squid Game handlar om en skuldsatt grupp människor i Sydkorea som luras in i ett dödligt spel, organiserat av mystiska människor klädda i masker och overaller. För deltagarna är det deras enda chans att vinna de pengar de behöver för att överleva. Det är ett högt spel med stora summor i potten, men med dåliga odds att överleva. Med andra ord ett upplägg som påminner om Hunger Games-filmerna.

Trots succén är det ingen självklarhet att det blir någon ny säsong av Squid Game. Enligt seriens skapare och regissör, Hwang Dong-hyuk, var produktionen av den första säsongen en lång och stressande process och inte något han planerar att repetera – åtminstone inte än på ett tag.

Till Variety säger han: “Jag har inga väl utvecklade planer för Squid Game 2. Det är rätt tröttsamt att tänka på det. Men om vi skulle göra det skulle jag inte göra det ensam. Jag skulle överväga att ha ett författarum och skulle vilja ha flera erfarna regissörer.”

Bakom kulisserna på Squid Game. Foto: Netflix.