Amazon snabbar på spinoff till The Boys

Den andra säsongen av The Boys startade med ett brak. Nu vill Amazon snabbspola fram en college-spinoff till sin satiriska superhjälteserie.

Säsong två av The Boys startade den 4 september. Enligt Amazon var premiären den största globala framgången i streamingtjänstens historia. Efter en första säsong, som redan den betraktades som en oväntad succé, har publiken nästan dubblats under de första två veckorna av säsong två.

Detta har enligt Deadline Hollywood fått Amazon att sätta de spinoff-planer som redan fanns på snabbspolning. Det är The Boys-producenten Craig Rosenberg som jobbar på ett ännu titellöst projekt där historien utspelar sig på USA:s enda college för superhjältar.

Spinoffen beskrivs som en respektlös, barnförbjuden serie om unga hormonella, tävlingsinriktade superhjältar som sätts på prov fysiskt, sexuellt och moraliskt när de tävlar om att vinna kontrakten för de bästa städerna. Lite som en Hunger Games för superhjältar men med samma hjärta, satir och vulgaritet som i The Boys.

Spinoffplanerna har även bekräftats av The Boys skapare Erik Kripke som på Twitter tackar fansen för succén och utlovar mycket mer från The Boys-universumet.