Nästa The Boys-spinoff kan bli spanskspråkig

The Boys-universumet fortsätter expandera. Efter Gen V kan nästa spinoff bli spanskspråkig. Diego Luna och Gael Garcia Bernal är inblandade i planerna på en serie som utspelar sig i Mexiko.

Det är Variety som citerar källor som säger sig veta att Amazon just nu utvecklar en spanskspråkig spinoff av sin populära satiriska superhjälteserie, som är baserad på seriealbumet av Garth Ennis och Darick Robertson. Gareth Dunnet-Alcocer, som nyligen skrev manuset till DC-filmen Blue Beetle, ska stå för de spanska bokstäverna med originalseriens skapare Erik Kripke som exekutiv producent.

Två av Mexikos mest kända skådespelare, goda vännerna Diego Luna (Andor) och Gael Garcia Bernal (Station Eleven), uppges vara inblandade i projektet. Båda är påtänkta som exekutiva producenter. De två överväger också att medverka i serien, men inte i någon av de större rollerna, enligt Deadline.

Om det mexikanska projektet tar sig hela vägen till tittarna skulle det innebära den tredje spinoffen till The Boys som 2024 är framme vid säsong fyra. Den animerade antologiserien The Boys Presents: Diabolica följdes i höstas av Gen V som utspelar sig på ett universitet för unga superhjältar. YA-serien är redan förnyad för en andra säsong.