Från gangsterdrama till krigshistoria

Anthony Doerrs prisbelönade roman All the Light We Cannot See blir tv-serie hos Netflix. Peaky Blinders-skaparen Steven Knight svarar för bearbetningen.

Steven Knight är en av Storbritanniens mest respekterade manusförfattare och mest känd för att ha skapat gangsterdramat Peaky Blinders. Den covid-försenade sjätte och sista säsongen är färdiginspelad och väntas till BBC i början av nästa år och därefter till Netflix. Knight är också aktuell med manuset till den uppmärksammade långfilmen Spencer med Kristen Stewart som prinsessan Diana.

Nästa tv-projekt för Steven Knight heter All the Light We Cannot See och är en miniserie i fyra avsnitt som i dagarna fått grönt ljus från Netflix. Tv-serien baseras på en Pulitzer Prize-belönad roman från 2014 av Anthony Doerr som sålt i mer än 15 miljoner exemplar runt om i världen.

Romanen berättar historien om Marie-Laure, en blind tonåring, och Werner, en tysk soldat. Deras vägar korsas i ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. En global rekryteringsprocess har dragits igång för att hitta skådespelaren som ska spela Marie-Laure, och blinda uppmanas att söka jobbet.

Shawn Levy (Stranger Things) ska regissera miniserien och via sitt produktionsbolag Levy and 21 Laps dela det exekutiva producentansvaret med bland andra Steven Knight.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *