Från gangsterdrama till krigshistoria

Anthony Doerrs prisbelönade roman All the Light We Cannot See blir tv-serie hos Netflix. Peaky Blinders-skaparen Steven Knight svarar för bearbetningen.

Steven Knight är en av Storbritanniens mest respekterade manusförfattare och mest känd för att ha skapat gangsterdramat Peaky Blinders. Den covid-försenade sjätte och sista säsongen är färdiginspelad och väntas till BBC i början av nästa år och därefter till Netflix. Knight är också aktuell med manuset till den uppmärksammade långfilmen Spencer med Kristen Stewart som prinsessan Diana.

Nästa tv-projekt för Steven Knight heter All the Light We Cannot See och är en miniserie i fyra avsnitt som i dagarna fått grönt ljus från Netflix. Tv-serien baseras på en Pulitzer Prize-belönad roman från 2014 av Anthony Doerr som sålt i mer än 15 miljoner exemplar runt om i världen.

Romanen berättar historien om Marie-Laure, en blind tonåring, och Werner, en tysk soldat. Deras vägar korsas i ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. En global rekryteringsprocess har dragits igång för att hitta skådespelaren som ska spela Marie-Laure, och blinda uppmanas att söka jobbet.

Shawn Levy (Stranger Things) ska regissera miniserien och via sitt produktionsbolag Levy and 21 Laps dela det exekutiva producentansvaret med bland andra Steven Knight.