Teaser: Finalsäsong för Mr Robot

Var det värt det? Det är frågan som Elliot Alderson ställs inför i den första teasern för den försenade finalsäsongen av Mr Robot.

En sista intensiv historia väntar Elliot Alderson, den komplicerade cybersäkerhetsingenjören och hackaren som Rami Malek gestaltat så skickligt att han belönats med en Emmy (som sedan lett honom vidare till den Oscarsbelönade rollen som Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody). Mr Robot har också gett svensken Martin Wallström ett Hollywoodgenombrott i rollen som strebern Tyrell Wellick. Christian Slater, Portia Doubleday, Carly Chaikin, Grace Gummer, Michael Cristofer och BD Wong ingår också i rollistan för säsong fyra.

Den tredje säsongen av Mr Robot tog slut i december 2017. Den fjärde och sista säsongen har premiär först i höst, kraftigt försenad eftersom seriens skapare, manusförfattare och regissör Sam Esmail under lång tid var upptagen med att regissera hela Amazon-serien Homecoming.

I den första teasern från USA Networks förhörs Elliot av en i klippet anonym kvinna. Hur många människor har fått lida på grund av dig? Var det värt det, undrar hon. Om just de frågorna besvaras återstår att se, men en finalsäsong som utspelar sig under julhelgen 2005 med ”hackande, blodstänk och svar på seriens mest pressande frågor” utlovas.

I Sverige har SVT rättigheterna till Mr Robot. Den sista säsongen bör dyka upp på SVT Play strax efter att USA Network börjat sända avsnitten någon gång i höst.