Ny generation i Gossip Girl-reboot

Det är inte längre bara fråga om rykten. Gossip Girl gör comeback – med en ny generation vackra, rika och bortskämda studenter på övre Manhattan.

Den populära ungdomsserien som gjorde Leighton Meester och framför allt Blake Lively till stilikoner sändes i sex säsonger från 2007 till 2012. För ett halvår sedan började det ryktas om en reboot hos The CW, samma kanal som sände originalserien. Men det är inte The CW utan HBO Max som nu beställt en ny säsong av Gossip Girl.

De trogna fansen kommer garanterat att känna igen sig även utan Blair och Serena. Originalseriens skapare Josh Schwartz och Stephanie Savage (skapare även av Marvel-serien Runaways som kan ses på HBO Nordic) finns återigen ombord. Likaså den exekutiva producenten Joshua Safran (Quantico), som kommer att fungera som showrunner.

”Det är någonting som vi har pratat om ett tag – Josh, Stephanie och jag – i termer av ’Är det någonting vi vill utforska?’ Sedan föll bitarna på plats och vi hade möjligheten att hoppa, och det är även ett projekt som Warners är passionerade om. Det verkades som rätt tid och även rätt väg att gå”, säger Joshua Safran till Hollywood Reporter.

Joshua Safran beskriver rebooten som en förlängning av originalserien, men vill inte kommentera om det kan bli aktuellt att locka tillbaka någon ur originalensemblen som inkluderar namn som Blake Lively, Penn Badgley, Leighton Meester, Chace Crawford och Ed Westwick. Inte heller är det känt om Kristen Bells röst kommer att höras igen.

Den nya Gossip Girl-versionen kommer att utspela sig åtta år efter att skvallersidan släcktes och fokusera på en ny generation vackra, rika och bortskämda Manhattan-ungdomar. Serien kommer att adressera hur mycket sociala medier – och livet i New York – förändrats sedan det begav sig senast.

HBO Max är Warner Medias nya amerikanska streamingservice som precis som Disney+, Apple TV+ och NBCUniversals ännu inte döpta tjänst ska ta upp kampen med Netflix om den växande streamingpubliken. HBO Max introducerades så sent som i förra veckan då Warner Media meddelade att Friends (Vänner) kommer att lämna Netflix vid årsskiftet och landa hos den nya streamingtjänsten som förväntas lanseras våren 2020. HBO Max kommer för övrigt också att bli nytt hem för alla The CW-serier som tidigare funnits hos Netflix. Och självklart kommer alla HBO:s egna originalserier att hamna där. Liksom innehåll frånWarner Bros., New Line, TNT, TBS, TruTV, TCM, Cartoon Network och Adult Swim.