Klart för Julia Roberts Watergate-drama

Watergate-antologin Gaslit har fått ett hem. Julia Roberts och Sean Penn är kvar i rollistan, medan andra fallit bort på vägen.

Ett år sedan vi först hörde talas om projektet har Watergate-dramat Gaslit blivit upplockat av kabelkanalen Starz. Serien återförenar Mr Robot-skaparen Sam Esmail med Julia Roberts. Båda följer med i paketet som exekutiva producenter.

Duons första samarbete, Amazonserien Homecoming, bygger på en podcast med samma namn. Även Gaslit är inspirerad av en podcast. I det här fallet av tidningen Slates podcast Slow Burn som fokuserar på hittills oberättade historier om bortglömda personer från Watergate-skandalen på 1970-talet. Det handlar om allt från president Richard Nixons opportunistiska underordnade via fanatiker som aktivt medverkade till brotten fram till de visselblåsare som slutligen fick hela det ruttna systemet att krascha.

Julia Roberts ska spela Martha Mitchell, en färgstark och frispråkig personlighet. Hon var en kändis i Arkansas societetsliv och fru till Nixons lojala justitiekansler John Mitchell. Trots sin partitillhörighet var hon den första som slog larm offentligt om Nixons inblandning i Watergate-affären, något som vände upp och ned på både hennes eget liv och Nixons. Hennes make, spelad av Sean Penn, beskrivs som temperamentsfull och hänsynslös, men hopplöst förälskad i sin frispråkiga hustru. Den politiska skandalen tvingade honom att välja mellan Martha och presidenten.

I ett tidigare skede fanns även Armie Hammar och Joel Edgerton i rollistan. De har av olika skäl försvunnit på vägen. Även Joel Edgertons bror Nash har klivit av och i stället blir det Matt Ross (28 Hotel Rooms) som ska stå före regin. Showrunner är fortfarande seriens skapare Robbie Pickering.

“Jag är så glad över att få möjlighet att dela den hjärtskärande och fascinerande historien om Martha Mitchell med världen. Martha var den första och skarpaste rösten att tala ut om den komplicerade brottsligheten i en korrupt presidentadministration, och hon var en av den erans mest komplicerade offentliga martyrer. Det är en dröm att vi hittat någon som vill berätta den här historien”, säger Robbie Pickering i ett uttalande.

Att Gaslit hamnat hos Starz bör betyda att serien så småningom kommer att bli tillgänglig hos Viaplay som är nordisk partner till Starz streamingtjänst Starzplay. Produktionen inleds senare i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *