Danson + Fey = ny komediserie

Två av de största stjärnorna inom amerikansk tv-komedi slår sina påsar ihop. Ted Danson ska spela borgmästare i en ny Tina Fey-serie.

Radarparet Tina Fey och Robert Carlock ligger bakom 30 Rock och har precis avslutat Netflixserien The Unbreakable Kimmy Schmidt. Ted Danson, som härom dagen erhöll sin 13:e Emmynominering, spelar just nu in den sista säsongen av NBC:s Emmynominerade serie The Good Place. Nästa projekt för den tunga komeditrion är en gemensam serie specialskriven för Ted Danson, älskad ända sedan sina Cheers-dagar.

NBC har beställt 13 avnitt av en serie med Ted Danson i huvudrollen som en förmögen affärsman som kandiderar till borgmästare i Los Angeles – av helt fel skäl. När han sedan vinner valet betyder det att han måste börja fundera på vad han faktiskt står för, vinna respekt hos sina medarbetare och arbeta på relationen med sin tonårsdotter.

“Vi är glada över att åter vara hemma hos NBC och att skriva för en av bolagets största stjärnor genom tiderna, Mary Steenburgens make Ted”, säger Fey och Carlock i ett gemensamt uttalande om den ännu titellösa komediserien.