Sommarsuccén Mr Robot till SVT

Sommarsuccén Mr Robot kommer till SVT och SVT Play. Kanalen överraskar med att börja visa hackardramat från USA Networks den 18 september.

Det är något av ett getingbo som seriens skapare Sam Esmail stuckit in händerna i. Mr Robot utmanar inte bara multinationella företag, maktlobbyister och skrupelfria investerare, serien försöker också att täcka ett för många komplicerat och svårbegripligt ämne: nämligen hackare.
Esmail förklarar: “Det finns en stor risk med att lägga så stor vikt vid teknologi som vi gör, men det blir ännu mer riskabelt när vi samtidigt försöker ta tag i hackarrna och deras metoder. Därför blev jag glad när rörelsen Anonymous sådär helt inofficiellt berömde oss för vår hantering av ämnet. Det var en stor lättnad.”

mr-robotMr Robot är historien om säkerhetsexperten Elliot Alderson, helt fantastiskt spelad av den gåtfulle Rami Malek, som föredrar att uppleva världen genom en datorskärm. “Elliot är en ganska ensam och introvert kille, som saknar kompetens i sociala sammanhang, men som utmärker sig när det handlar om att hacka människor online eller att gräva fram alla detaljer om deras privatliv och använda dessa emot dem”, säger Esmail.

Då Elliot en dag blir uppvaktad av självaste Mr Robot (Christian Slater) vänds han värld upp och ned. På kort tid introduceras han till FSociety, en hackargrupp som håller till i ett gammalt nedlagt tivoli. Det blir starten på en resa in i världen av pengar, bedrägerier och politiska agendor.
“Vem är den gode och vem är den onde, det vet jag faktiskt inte”, säger Sam Esmail och fortsätter: “Och jag tycker att det är betydligt mer intressant när det är så.”

Serien har en egen ton, både formmässigt och i sättet att berätta, som gjort att det psykologiska hackardramat stått ut bland sommarens tv-serier. Svenske Martin Wallström medverkar i form av en skoningslös företagschef. Här berättar Wallström själv om Mr Robot och den roll han spelar: