Stjärntrio klar för Netflix skandalserie

Sienna Miller, Michelle Dockery och Rupert Friend är trion som ska ge liv åt en fiktiv brittisk skandal. David E Kelley ligger bakom Netflixserien Anatomy Of A Scandal.

Framgångarna med Big Little Lies har lett till en renässans för manusförfattaren David E Kelley. Mannen som på 1990-talet blev känd för sina advokatserier (Ally McBeal, Advokaterna, Boston Legal) har nu ett finger med i spelet i flera av Hollywoods just nu hetaste tv-projekt. Förutom två Nicole Kidman-serier, HBO-serien The Undoing (premiär på HBO Nordic den 25 oktober) och Hulus Nine Perfect Strangers samt ABC-serien The Big Sky finns nu även Netflix thrillerserie Anatomy of A Scandal på Kelleys skrivbord.

I Anatomy Of A Scandal är David E Kelley, som innan han blev författare arbetade som advokat, åter tillbaka i rättssalarna. Denna gång i samarbete med Melissa James Gibson, före detta showrunner för House of Cards, och regissören SJ Clarkson. (Succession, Jessica. Jones).

Miniserien i sex delar bygger på en bästsäljande roman från 2017 där författaren Sara Vaughan låter en skandal inom den brittiska eliten fungera som katalysator för en spänningshistoria. När en framstående politiker från Londondistriktet Westminster blir anklagad för våldtäkt på sin hemhjälp börjar det högprofilerade äktenskapet att rämna. Hustrun är övertygad om att han är oskyldig men åklagaren är lika övertygad om att han är skyldig.

Rupert Friend (Homeland) spelar den ambitiösa och karismatiska politikern James Whitehouse. Sienna Miller spelar hustrun Sophie Whitehouse, vars liv är på väg att implodera. Åklagaren Kate Woodcroft, som specialiserat sig på sexbrott och snabbt klivit uppåt i karriären, spelas av Michelle Dockery.