Premiärdatum för Kidmans The Undoing

The Undoing med Nicole Kidman och Hugh Grant har fått ett nytt premiärdatum. I oktober startar den Susanne Bier-regisserade HBO-serien.

Hypen var stor redan i våras när HBO började släppa teasers för The Undoing. Serien skulle ha haft premiär på HBO Nordic den 11 maj, men blev ett av de första offren för coronapandemin och skickades framåt till ett opreciserat datum. Men nu har alltså HBO gett serien ett nytt premiärdatum. Den 25 oktober i USA betyder dagen därpå på HBO Nordic.

Det är en stjärnspäckad miniserie med Nicole Kidman, Hugh Grant och Donald Sutherland framför kameran och regissören Susanne Bier och manusförfattaren David E Kelley bakom.

Danska Susanne Bier har på senare år haft stora framgångar i Hollywood med bland annat hyllade miniserien The Night Manager (anlände i juli till HBO Nordic) och populära Netflixfilmen Bird Box. Hon har regisserat alla sex avsnitten av The Undoing.

Danmark representeras även av Sofie Gråbøl. I rollistan finns även Edgar Ramirez, Lily Rabe, Ismael Cruz Cordova, Matilda De Angelis och Noma Dumezweni.

Tv-bearbetningen bygger på romanen You Should Have Known av Jean Hanff Korelitz. Nicole Kidman och Hugh Grant spelar makarna Grace och Jonathan Fraser som lever det till synes perfekta livet då ett katastrofalt dödsfall sätter igång en kedja av händelser som de aldrig återhämtar sig ifrån. Grace arbetar som äktenskapsrådgivare och brukar ha en förmåga att läsa av andra människor och deras avsikter, men upptäcker att den förmågan saknas när det gäller hennes eget liv. Huruvida maken är, som Hugh Grant själv uttryckt det, ”nasty or nice” kommer tittarna att få upptäcka under seriens gång.

https://youtu.be/QWoiNlLqLR8