Nästa reboot på gång: Ally McBeal

Det var serien som gjorde Calista Flockhart till megastjärna. Nästa serie från 1990-talet som är på väg tillbaka till tv-skärmarna är Ally McBeal.

Den som var med på 1990-talet glömmer aldrig den dansande bebisen i Ally McBeal. Den Emmybelönade arbetsplatskomedin blev ett populärkulturellt fenomen och katapultade Calista Flockhart till en av de största tv-stjärnorna runt sekelskiftet.

Det är TVLine som nu kan berätta att en reboot i form av en miniserie är under utveckling och även om projektet befinner sig ett tidigt stadium så är utgångspunkten att Calista Flockhart ska reprisera sin ikoniska roll.

Seriens skapare David E Kelley är fortfarande 20 år senare en av tv-världens hetaste manusförfattare med Big Little Lies, The Undoing och Big Sky som färska exempel på succéserier. Kelley är även inblandad i det nya Ally McBeal-projektet som exekutiv producent, men tanken är att den nya versionen ska få en kvinnlig showrunner.

Vilka fler utöver Calista Flockhart som kan tänkas återvända återstår att se, men många av originalskådespelarna har fortfarande framgångsrika karriärer. Courtney Thorne-Smith, Greg Germann, Lisa Nicole Carson, Jane Krakowski, Peter MacNicol och Gil Bellows var med från start. Portia de Rossi och Lucy Liu anslöt i säsong två och Robert Downey jr i säsong fyra. Kärlekshistorien mellan Ally McBeal och Larry Paul var tänkt att prägla serien fram till slutet, men när Downey jr skrev in sig på rehab fick karaktären skrivas ut ur serien i förtid.

När Ally McBeal hade premiär 1997 var det på kanalen Fox. Eftersom studion Twentieth Television, som äger rättigheterna, nu ingår i Disney är ett hett tips att miniserien, om den blir av, landar hos streamingtjänsten Hulu och då möjligen Disney + och Star i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *