Winnick och Phillippe i The Big Sky

Vikings-stjärnan Katheryn Winnick ska spela ex-polis i David E Kelleys nya kriminalserie Big Sky. Ryan Phillippe spelar hennes make.

Det är Variety som avslöjar att Katheryn Winnick har klart med nästa stora roll efter den som Lagertha i Vikings som nu är inne på sin sista säsong. I ABC-serien Big Sky ska Winnick spela den tuffa och cyniska ex-polisen Jenny Hoyt. Hon är gift med och separerad från privatdetektiven Cody Hoyt, spelad av Ryan Phillippe (The Shooter).

När sonens flickvän försvinner arbetar Jenny ihop med Cody och hans yngre kollega, privatdetektiven Cassie Dewell (ännu ej castad), för att hitta henne. På en avlägsen motorväg i Montana har två systrar kidnappats av en okänd truckförare. Men systrarna är inte de enda som har försvunnit och det blir en kamp mot klockan för att hinna stoppa mördaren innan fler kvinnor kidnappas.

Big Sky är en procedurserie baserad på kriminalromanen ”The Highway från 2013 av CJ Box. David E Kelley står för bearbetningen av manuset. Kelley som på 1990-talet och början av 2000-talet var känd som kungen av advokatserier hör efter Big Little Lies återigen till Hollywoods hetaste manusförfattare. Han är också aktuell med HBO:s miniserie The Undoing.

Förutom Winnick och Phillippe är också John Carroll Lynch och Dedee Pfeiffer klara för The Big Sky.