Mördarjakt i David E Kelleys Big Sky

Katheryn Winnick, Ryan Phillippe och Kylie Bunbury har de ledande rollerna i David E Kelleys kriminaldrama om en seriemördarjakt i en amerikansk småstad.

Hade premiärdatumet varit känt vid sammanställningen av höstens 15 hetaste tv-premiärer hade Big Sky lätt kvalat in. Med Big Little Lies-producenten David E Kelley som manusförfattare och Ryan Philippe (The Shooter), Katheryn Winnick (Vikings) och Kylie Bunbury (Pitch) framför kameran är förväntningarna höga på ABC-serien som är ett kriminaldrama i procedurform.

David E Kelley har utgått från kriminalromanen The Highway från 2013, skriven av CJ Box, när han skapat Big Sky.

Katheryn Winnick spelar den tuffa och cyniska ex-polisen Jenny Hoyt. Hon är gift, men separerad från privatdetektiven Cody Hoyt (Ryan Phillippe). När sonens flickvän och hennes syster försvinner arbetar Jenny ihop med Cody och hans yngre detektivkollega Cassie Dewell (Kylie Bunbury) för att hitta systrarna (Natalie Alyn Lind och Jade Pettyjohn) som kidnappats av en okänd truckförare på en avlägsen motorväg i Montana. Det visar sig att systrarna inte är de enda som har försvunnit i området och en kamp mot klockan inleds för att hinna stoppa seriemördaren innan fler unga kvinnor kidnappas.

Big Sky har premiär den 17 november på den amerikanska broadcastkanalen ABC. Sannolikt kommer serien så småningom att kunna streamas hos Hulu. Var de svenska rättigheterna hamnar återstår att se, men Disney har planer på att lansera Hulu internationellt nästa år.

Här är den färska ABC-teasern:

https://www.youtube.com/watch?v=zbUxQVtgmxU&t=11s

Den eftertraktade manusdoktorn David E Kelley är aktuell med flera andra heta tv-projekt, inklusive Netflixserien Anatomy Of A Scandal.