Nytt kriminaldrama från David E Kelley

Efter The Undoing och Big Sky står ett israeliskt kriminaldrama på tur för David E Kelley. The Missing heter nästa serie från den produktiva manusförfattaren.

Producenten och manusförfattaren David E Kelley är känd för sitt kändisäktenskap (han är gift med Michelle Pfeiffer) och många minnesvärda tv-serier. Den före detta juristen har skapat serier som Ally McBeal, Chicago Hope och Boston Legal. På senare år han hans penna varit inblandad i serier som Big Little Lies, The Undoing, Big Sky och senast This Perfect Strangers.

Nästa projekt heter The Missing. Den amerikanska streamingtjänsten Peacock, som kommer att bidra med innehåll till Skyshowtime som lanseras i Sverige nästa år, har beställt en åtta avsnitt lång dramaserie baserad på den israeliska kriminalförfattaren Dror A Mishanis bästsäljande roman The Missing File.

The Missing File har redan bearbetats både till fransk film och israelisk tv-serie. Nu ska det alltså även bli en amerikansk tv-version med David E Kelley både som producent och showrunner.

Historien i The Missing kommer att centreras kring Avraham Avraham, en polisdetektiv i New York vars tro på mänskligheten är hans superkraft i kampen för att avslöja sanningen. Han styrs av en djup spiritualitet och religiösa principer, men när en till synes rutinmässig utredning vänds upp och ned börjar han att ifrågasätta sin egen medmänsklighet.

“Jag blev fascinerad av Drors roman och av karaktären Avraham Avraham, och hoppade direkt på möjligheten att väcka båda till liv”, säger Kelley i ett uttalande.