Stjärnor på rad i Watergate-serie

Sam Esmail och Julia Roberts ska göra tv-serie av ännu en podcast. I Watergate-serien Gaslit finns även Sean Penn och Armie Hammer i rollistan.

Mr Robot-skaparen Sam Esmail lockade över filmstjärnan Julia Roberts till tv när han regisserade Homecoming, Amazon-serien som bygger på en podcast och radiopjäs med samma namn. Nu ska duon göra tv-serie av ännu en podcast.

Den här gången handlar det om tidningen Slates podcast Slow Burn som fokuserar på hittills oberättade historier om bortglömda personer från Watergate-skandalen. Allt från president Richard Nixons opportunistiska underordnade via de fanatiker som aktivt medverkade till brotten till de visselblåsare som slutligen fick hela det ruttna systemet att krascha.

Med Julia Roberts, Sean Penn, Armie Hammer och Joel Edgerton i rollistan och Sam Esmail som exekutiv producent har produktionsbolaget UCP, som också låg bakom Homecoming, skapat ett nytt attraktivt paket. Gaslit förväntas locka till budgivning bland både premiumkanaler och streamingtjänster.

Julia Roberts ska spela Martha Mitchell, en stark och frispråkig personlighet som är kändis i Arkansas societetsliv och fru till Nixons lojala justitiekansler John Mitchell. Trots sin partitillhörighet är hon den första som slår larm offentligt om Nixons inblandning i Watergate-affären, något som vänder upp och ned på både Nixons och hennes eget liv. Sean Penns version av John Mitchell beskrivs som temperamentsfull och hänsynslös men hopplöst förälskad i sin frispråkiga hustru. Watergate-skandalen tvingar honom att välja mellan Martha och presidenten.

Armie Hammer ska spela John Dean, en ung upcoming Vita huset-jurist som slits mellan sina ambitioner och kampen inombords om huruvida han ska ljuga för att skydda presidenten. Joel Edgertons rollkaraktär heter G Gordon Liddy och är en koreansk militärveteran och före detta FBI-agent som är chef för enheten som försöker täppa igen floden av läckor som följer på de så kallade Pentagon Papers.

Joel Edgerton ska även regissera serien ihop med sin bror Nash Edgerton. En av Sam Esmails Mr Robot-författare Robbie Pickering kommer att fungera som showrunner för Gaslit.

Läs om andra tv-serier som inspirerats av podcasts här.