Mr Robot ännu djärvare i säsong 2

Hackardramat Mr Robot var förra årets stora ”breakout”-serie. Inspelningen av säsong två har börjat och den ser ut att bli ännu djärvare än den första.

Det synes i alla fall vara budskapet i den nya säsongens tagline, ”We The Bold”, som också är hashtagg för den första promon som precis lagts ut på Twitter.

Succéserien Mr Robot är Sam Esmails skapelse. Helt och hållet. Han är seriens skapare och showrunner, och regisserar dessutom samtliga avsnitt i säsong två. Det är helt unikt i tv-seriebranschen.

Alla avsnitt var färdigskrivna när inspelningen av den andra säsongen inleddes i början av mars och scener från olika avsnitt har därför kunnat spelas in i omvänd tidsordning på samma sätt som gäller för långfilmer. “För serier som är ’hyper-serialized’ känns det mer logiskt att följa en långfilmsmodell än en tv-modell som var skapad för procedurserier”, säger den före detta indiefilmaren till Variety.

Huvudpersonen i Mr Robot spelas av Rami Malek, som fick ett gigantiskt genombrott i rollen som Elliot Alderson. Mr Robot själv, Christian Slater, och svenske Martin Wallström återkommer förstås också i säsong två. Danska Stephanie Corneliussen, som spelar Joanna, hustru till Wallströms streber Tyrell Wellick, och Michael Christofer (Evil Corp-VD:n Philip Price) kommer båda att få större roller i säsong två.

Grace Gummer är ny i den fasta ensemblen. Hon ska spela Dominique “Dom” DiPierro, en ung FBI-agent som utreder hackningen mot Evil Corp. Dessutom har rapparen Joey Bada$$ och Chris Conroy nya återkommande roller som Leon, en nära vän till Elliot, respektive Derek, den nye mannen i Joannas liv. Även Sandrine Holt dyker upp i en återkommande roll som Evil Corp-jurist.

Exakt premiärdatum är ännu inte annonserat, men Mr Robot återvänder i sommar till USA Networks. Den Golden Globe-belönade serien finns tyvärr inte på någon svensk streamingtjänst. SVT sände den första säsongen förra hösten.