Teaser: Roberts och Penn i Gaslit

Julia Roberts och en nästan oigenkännlig Sean Penn spelar makarna i centrum för Watergate-serien Gaslit som nu fått teaser och premiärdatum.

Lagom till 50-årsjubileet av Watergate-skandalen så är två högprofilerade serier på väg ut till tittarna, White House Plumbers och Gaslit. Den senare är nu först att släppa en teaser.

Kabelkanalen Starz, vars serier i Sverige hamnar hos Viaplay, återförenar Mr Robot-skaparen Sam Esmail med Julia Roberts. Båda är producenter för Gaslit precis som var fallet med Homecoming.

Julia Roberts som Martha Mitchell. Foto: Starz

Julia Roberts spelar Martha Mitchell, frispråkig kändis i Arkansas societetsliv och hustru till president Richard Nixons lojala justitiekansler John Mitchell. Trots sin partitillhörighet var hon den första som slog larm offentligt om Nixons inblandning i Watergate-affären, något som vände upp och ned både på hennes eget liv och Nixons. Hennes make, spelad av Sean Penn, beskrivs som temperamentsfull och hänsynslös, men hopplöst förälskad i sin frispråkiga hustru. Den politiska skandalen tvingade honom att välja mellan hustrun och presidenten.

Sean Penn som John Mitchell. Foto: Starz

Dan Stevens gestaltar i Gaslit samma person som Domhnall Gleeson i White House Plumbers, det vill säga den unge Vita huset-juristen John Dean som slits mellan sina ambitioner och sin moralkompass. Betty Gilpin spelar hustrun Maureen “Mo” Dean.

Dan Stevens och Betty Gilpin som John och Mo Dean.

Gaslit, som är baserad på podcasten Slow Burn, har premiär på Starz i USA den 24 april. Vilket datum det blir på Viaplay återstår se.