Sandra Oh i dramedy av Amanda Peet

Sandra Oh har huvudrollen i en ny Netflixserie från skådespelerskan Amanda Peet. I bakgrunden finns radarparet från Game of Thrones; David Benioff och DB Weiss.

Killing Eve möter Togetherness som möter Game of Thrones. Så skulle man kunna sammanfatta det nya Netflixprojektet The Chair.

Amanda Peet är mest känd som skådespelerska. Hon är aktuell i säsong två av Dirty John och har en roll i Downton Abbey-skaparen Julian Fellowes nya serie The Gilded Age. Tidigare gjorde hon bland annat en minnesvärd insats i HBO-serien Togetherness, skapad av bröderna Mark och Jay Duplass.

I The Chair är rollerna omvända för Amanda Peet och Jay Duplass. Peet ska för första gången fungera som showrunner för en tv-serie och Duplass (Transparent) ska medverka som skådespelare. Det ska även Sandra Oh som på senare år haft stora framgångar som MI6-agenten Eve Polastri i BBC Americas thrillerserie Killing Eve (finns på HBO Nordic).

Sandra Oh ska spela chefen, the chair, på den engelska avdelningen på ett stort universitet. Miniserien i sex delar beskrivs som en kombination av komedi och drama, på engelska kallat dramedy.

Amanda Peet är sedan 2006 gift med David Benioff. Benioff ska tillsammans med Game of Thrones-kompanjonen DB Weiss vara med och producera The Chair inom ramen för duons mångmiljonavtal med Netflix.