Inspelningen igång av Snabba Cash-serie

Evin Ahmad har huvudrollen när filmtrilogin Snabba Cash följs upp med en tv-serie. Inspelningen har nu påbörjats av Netflixserien som också heter Snabba Cash.

Det är ett år sedan Netflix annonserade att det ska bli en tv-serie som utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i filmtrilogin, baserad på Jens Lapidus bästsäljande roman Snabba Cash. Den första Daniel Espinosa-regisserade succéfilmen Snabba Cash gick upp på biodukarna 2010.

I den nya tv-serien är jakten på status och pengar starkare än någonsin och den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit än mer brutal, kaotisk och skoningslös. I centrum befinner sig Leya, en ung ensamstående mamma som försöker ta sig fram på startup-scenen – till varje pris. Men när de två världarna korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov eftersom alla drivs av samma sak – snabba cash.

Eftersom det är en reboot är serien full av nya ansikten. I huvudrollen som Leya syns Evin Ahmad, känd från filmen Dröm vidare och Netflix-serierna Störst av allt och The Rain säsong två.

Evin Ahmad om drömrollen: “När jag fått frågan tidigare om vad min drömroll som skådespelare är så har jag aldrig haft ett svar på det. Men nu vet jag. Leya är drömrollen jag väntat på i hela mitt liv. Det var så stort när Snabba Cash-filmerna kom och något som alla ville vara en del av. När jag fick höra att Netflix ska göra serien ”Snabba Cash” var inte min första tanke att en kvinna skulle stå i centrum i den världen. Därför är det extra roligt att få vara med och forma denna berättelse om ett Sverige idag som för mig personligen handlar om en massa olika mänskliga saker men också hur livsnödvändigt jakten på pengar är i en värld där vissa inte ens tror att ett klassystem existerar. Leya är en komplex karaktär som är beredd att göra vad som helst för att nå framgång.”

I andra roller återfinns Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri, Dada Fungula Bozela, Jozef Wojciechowicz (Z.E), Ayan Ahmed, Khalil Ghazal, Robin Nazari och Felice Jankell.

Den svenska Netflix-serien är skapad av författaren själv, Jens Lapidus, ihop med manusförfattaren Oskar Söderlund. Jesper Granslandt står för regin.

Här berättar Jens Lapidus och några av skådespelarna om Snabba Cash:

Inspelningen av Snabba Cash har precis påbörjats i Stockholm. Serien kommer att ha exklusiv premiär på Netflix någon gång under nästa år.