Här är hon – Marvel’s She-Hulk

Marvel har hittat sin She-Hulk. Och det är ingen mindre än Tatiana Maslany. Den Emmybelönade kanadensiskan ska nu bli superhjälte.

Tatiana Maslany tog skådespeleriet till nya höjder under fem säsonger som multipla kloner i Orphan Black (finns på Netflix). Senast syntes hon i HBO-serien Perry Mason. Nu har kanadensiskan lyckats sno åt sig huvudrollen i She-Hulk, en av många Marvel-serier som streamingtjänsten Disney Plus har satt i rullning.

”Welcome to the family, cuz!”, skrev Mark Ruffalo på Twitter när castingen blev känd och syftade förstås på att She-Hulk är kusin till hans egen karaktär i Marvel-universumet.

She-Hulk dök för första gången upp i ett seriealbum 1980. Enligt Marvel-mytologin är Jennifer Walters advokat och alltså kusin till Bruce Banner. En akut blodtransfusion gav henne krafter som påminner om Hulkens även om effekterna är något mildare.

Hennes egen intelligens och juridiska expertis räcker dock långt i sig och hon har under åren fungerat som juridiskt ombud för ett flertal superhjältar. När den egna tecknade serien upphörde på 1980-talet blev She-Hulk medlem både i Avengers och Fantastic Four.

Jessica Gao (Rick and Morty) ska skriva manus, producera och fungera som showrunner. Kat Coiro (Dead to Me) gör henne sällskap som exekutiv producent och regissör av pilotavsnittet för She-Hulk.