Premiärdatum för Ford och Mirren i 1923

Yellowstone-spinoffen med Harrison Ford och Helen Mirren har fått ett premiärdatum. Den 18 december är det premiär för 1923.

Taylor Sheridan är kung hos Paramount+ efter att ha skapat megahiten Yellowstone. Ranchdramat med Kevin Costner, som inleder säsong fem den 15 november, har redan fått en framgångsrik spinoff i 1883. Fler är på väg och mest buzz är det kring 1923 sedan det blev klart att storstjärnorna Helen Mirren och Harrison Ford accepterat huvudrollerna.

Dame Helen Mirren har på senare år bland annat synts som rysk kejsarinna i HBO-serien Catherine the Great, men för filmstjärnan Harrison Ford handlar det vid 80 års ålder om den första tv-rollen.

1923 är både en uppföljare till 1883 och en så kallad prequel-serie som utspelar sig innan händelserna i Yellowstone. En ny Dutton-generation ska introduceras under tiden för expansionen västerut och den stora depressionen. Harrison Ford spelar Jacob Dutton och Helen Mirren spelar Cara Dutton.

Paramount+ har meddelat att 1923 debuterar den 18 december i USA och dagen därpå i Storbritannien. När serien kommer till övriga Europa, och därmed Skyshowtime i Sverige, är ännu inte annonserat.

Tanken var från början att 1923 skulle bli en miniserie, men Taylor Sheridan uppges nu ha ändrat sig och planerar för två säsonger med vardera åtta avsnitt.

Taylor Sheridans tv-imperium hos Paramount+ består också av fristående serier. Jeremy Renner-ledda Mayor of Kingstown har redan nått tv-tittarna och förnyats. Närmast på tur står maffiadramat Tulsa King med Sylvester Stallone som har premiär i november. Det är också klart sedan tidigare att Zoë Saldaña och Billy Bob Thornton ska leda var sin ny Sheridan-serie.