Mirren och Ford i Yellowstone-spinoff

Taylor Sheridans Yellowstone-universum hos Paramount+ växer både i omfattning och status. Helen Mirren och Harrison Ford är nu klara för spinoffen 1932.

Kevin Costner-ledda Yellowstone har blivit en massiv hit och banat väg för ett helt Taylor Sheridan-universum hos Paramount+. Om vi håller oss enbart till Yellowstone-spinoffer så har 1883 redan nått tv-tittarna. Dessutom är spinoffen 6666 under utveckling och i februari fick 1932 klartecken att gå till serie.

1932 är både en uppföljare till 1883 och en så kallad prequel-serie som utspelar sig innan händelserna i Yellowstone. En ny Dutton-generation ska introduceras under tiden för expansionen västerut och den stora depressionen.

Nu är castingen igång och det är inte vilka som helst som knutits till projektet. Enligt Hollywood Reporter är Helen Mirren och Harrison Ford klara för huvudrollerna. Vilka karaktärer de ska spela är dock fortfarande hemligt.

Dame Helen Mirren är väl bekant med tv-mediet, men för filmstjärnan Harrison Ford är det mer okända marker. Just nu aktuella HBO-serien The Staircase skulle ha blivit Harrison Fords tv-debut innan han hoppade av och ersattes av Colin Firth.

Nyligen skrev Star Wars- och Indiana Jones-ikonen på för komediserien Shrinking från Jason Segel och Ted Lasso-duon Bill Lawrence och Brett Goldstein. Men först på tur står alltså 1932 som väntas till Paramount+ redan i december i år.