Första bilderna: Ford och Mirren i 1923

Harrison Ford gör tv-debut när han återförenas med Helen Mirren i Yellowstone-spinoffen 1923. I december får vi stifta bekantskap med Jacob och Cara Dutton.

Taylor Sheridan utvidgar sitt Yellowstone-universum med 1923, som både är en så kallad prequel-serie som utspelar sig innan händelserna i originalserien (som i dagarna inleder säsong fem) och en uppföljare till den första spinoffen 1883 som debuterade i början av året.

Paramount+ har nu släppt de första bilderna och en teaser för western-serien med de två storstjärnorna Harrison Ford och Helen Mirren som spelar mot varandra för första gången sedan filmen Mosquito Coast för 32 år sedan. En ny Dutton-generation ska introduceras under tiden för expansionen västerut som präglas av historisk torka och den stora depressionen. Harrison Ford spelar Jacob Dutton och Helen Mirren hustrun Cara Dutton.

Vanity Fair, som fått äran att släppa de första bilderna, konstaterar att mycket hänt på de 40 år som gått sedan James och Margaret Dutton tog sin familj västerut 1883. Exakt vad som blivit av dem är ett mysterium som kommer att avslöjas i den nya serien, men vad som står klart från början är att deras barn och barnbarn kommit att förlita sig på en ny matriark och patriark i form av farbror Jacob Dutton och hans hustru Cara som nu är familjens ledare.

“Det här är två personer med mycket starka band till varandra som ställs inför mycket komplicerade omständigheter”, säger Harrison Ford till Vanity Fair.

Paramount+ har meddelat att 1923 debuterar den 18 december i USA och dagen därpå i Storbritannien. I Sverige är Skyshowtime nytt hem för Paramount Plus-serierna.