Då återvänder Gossip Girl – med Georgina

Georgina Sparks son Milo introducerades i säsong ett. När säsong två av nya Gossip Girl inleds i december återvänder Michelle Tratchenberg själv för att ånyo skapa anarki.

Joshua Safran, som är showrunner för reboot-serien på HBO Max, konstaterar att Georgina Sparks nu är äldre men bidrar med samma energi som i originalserien.

Vad hon bidrog med till originalserien var anarki. Hon är en anarkist. Hon gör vad som helst för vilket skäl hon än bestämt. Så vi tog den energin till den första serien och vi har tagit den energin även till den här serien. Michelle fyller rollen så till fullo och så tänkvärt. Hon vet precis vad hon är där för att göra, vet att hon passar in i det här universumet”, förklarar Joshua Safran för Teen Vogue.

Rebooten bygger precis som originalserien på Cecily von Ziegesars bästsäljande boksvit. Kristen Bells skvallerröst är densamma, men det är en ny generation privilegierade studenter på privatskolan Constance Billard i New York som får uppleva social övervakning många år efter att originalbloggarens hemsida släcktes ned.

HBO Max har släppt de första bilderna från säsong två som tar vid där den första slutade. Julien är fortfarande påverkad av sin fars Metoo-skandal och har ingått ett partnerskap med Gossip Girl som nästan säkert kommer att sluta i förskräckelse för båda parter. Zoya är fortfarande en outsider som är fast besluten att bygga ett liv utanför kretsen av it-girls. Audrey, Max och Aki försöker navigera sin polyamorösa relation. Monet och Luna planerar för ett fientligt övertagande.

Den nya Gossip Girl-serien hade premiär i USA sommaren 2021 och blev tillgänglig i Sverige när HBO Nordic transformerades till HBO Max i oktober. Med HBO Max på båda sidorna av Atlanten nådde den uppdelade första säsongens andra del samtidigt till svenska och amerikanska tittare i november förra året, så man kan utgå från att så blir fallet även med säsong två, vars amerikanska premiärdatum nu är annonserat till den 1 december.

Hela originalserien med bland andra Blake Lively, Leighton Meester och Penn Badgley finns också hos HBO Max.