De ska leda var sitt Sheridan-drama

Taylor Sheridans tv-imperium hos Paramount+ växer. Förutom ytterligare en Yellowstone-spinoff ska Zoë Saldaña och Billy Bob Thornton leda var sin ny Sheridan-serie.

Kevin Costner-ledda Yellowstone, som precis förnyats för en femte säsong, har blivit en massiv hit och banat väg för ett helt Taylor Sheridan-universum hos Paramount+. Yellowstone-spinoffen 1883 och Jeremy Renner-ledda Mayor of Kingstown har redan nått tv-tittarna. Dessutom är spinoffen 6666 under utveckling och ytterligare en spinoff, 1932, fick klartecken denna vecka. Den senare är liksom 1883 en prequel-serie, men ska följa en ny Dutton-generation under tiden för expansionen i väst och den stora depressionen.

Taylor Sheriden fortsätter samtidigt att skapa nya serier även utanför sitt Yellowstone-unversum. Streamingtjänsten Paramount+ beställde i veckan Lioness och Land Man från sin guldgosse.

Lioness är ett samarbete med Nicole Kidmans produktionsbolag Blossom Films. Kidman är en av producenterna, men det är oklart om hon också tänker medverka som skådespelare. Klart är i alla fall att en av de ledande rollerna görs av Zoë Saldaña (Avatar) som även hon har producentstatus.

Lioness är inspirerad av ett verkligt CIA-program och följer en marinsoldat som anlitats för att närma sig dottern till en terrorist för att på det sättat krossa organisationen inifrån. Saldaña ska spela karaktären Joe, som är en viljestark och styvnackad stationschef i Lioness-programmet, vars uppgift är att träna och leda de kvinnliga undercover-agenter som ska döda världens farligaste terrorister.

Billy Bob Thornton ingår redan i Taylor Sheridans universum som sheriffen Jim Courtright i 1883. Oscarvinnaren är nu klar även för Land Man, som baseras på den populära podcasten Boomtown. Det är en nutidshistoria om människor som söker lyckan inom oljebranschen och utspelar sig bland oljeriggarna i västra Texas.

Land Man beskrivs som en historia som rör sig upp och ned genom hierarkin bland lokalbefolkning och galna miljardärer som driver på en boom som påverkar hela vårt klimat, vår ekonomi och vår geopolitik. Billy Bob Thornton ska spela en kriskonsult för ett oljebolag.

Lioness står först i tur och startar produktionen i juni. Land Man får vänta till 2023.

Sedan tidigare är det också klart att Sylvester Stallone ska spela huvudrollen i Tulsa King. I det projektet samarbetar Taylor Sheridan med Boardwalk Empire-skaparen Terence Winter.