Neil Gaimans Anansi Boys blir serie

Ännu en av Neil Gaimans fantasyromaner ska bli tv-serie. Den här gången är det Amazon som beställt en serie baserad på Anansi Boys.

American Gods fick tre säsonger hos Starz, The Sandman närmar sig premiär hos Netflix och Good Omens blev nyligen förnyad för en andra säsong hos Amazon. Det är också Amazon Studios som producerar Anansi Boys eftersom Neil Gaiman numera har en så kallad overall deal med Jeff Bezos tv-studio.

Anansi Boys föddes runt 1996 ur en konversation Neil Gaiman hade med Lenny Henry och blev till en roman 2005: ”Jag skrev en glad och rolig bok om en död gud och hans två söner, om fåglar och spöken och bestar och poliser, baserad på karibisk och afrikansk berättarkonst. Det var min första New York Times bestseller och blev en älskad och prisbelönad bok.”

Neil Gaiman skriver även manuset till miniseriens sex avsnitt ihop med den brittiska komikern Lenny Henry. Showrunner-skapet delar han med Douglas Mackinnon som Gaiman samarbetar med även om Good Omens. Inspelningen av Anansi Boys startar senare i år i en studio utanför Edinburgh, Skottland.

Huvudkaraktären i Anansi Boys heter Charlie Nancy och är en ung man som är van att bli utskämd av sin far. Men när fadern dör upptäcker Charlie att hans far var Anansi, en variant av asaguden Loke, en gycklare som gillar att spela människorna ett spratt. Han får också veta att han har en bror, Spider, som kliver in i Charlies liv för att göra det mer intressant, men snarare gör det mer farligt.

Anansi Boys är inte en spinoff av American Gods, men böckerna har en karaktär gemensam i Mr Nancy. Han spelades i Starz-serien av Orlando Jones som trots att hans karaktär var en fanfavorit fick lämna American Gods efter det andra säsongen. Enligt källor till Hollywood Reporter kommer han inte att reprisera rollen i Amazon-serien.

Här är hela postern där den nya Amazon Prime-serien annonseras: