Konspiration i Shawn Ryans Netflixserie

Nästa serie från The Shield-skaparen Shawn Ryan är en konspirationsthriller. Netflix har beställt tio avsnitt av The Night Agent.

Matthew Quirks bästsäljande roman från 2019, The Night Agent, är en politisk konspirationsthriller som fått bra kritik och placerats i samma fack som tidiga böcker av John Grisham.

Huvudpersonen är en ung idealistisk FBI-agent långt ner i hierarkin som arbetar i källaren på Vita huset. Där har han hand om telefonen som aldrig ringer – tills den gör det och propellrar honom in i en farlig konspiration som leder hela vägen till det ovala rummet.

Manusförfattaren och producenten Shawn Ryan avslöjade i en tweet i slutet av 2020 att han jobbade med att bearbeta The Night Agent till tv-serie. Ryan, som skapade The Shield (2002-2008) och är medskapare till CBS-serien SWAT, hade då redan skrivit pilotavsnittet inom ramen för sitt avtal med Sony Pictures TV. Därefter har projektet utvecklats ytterligare hos Netflix som nu har beställt tio avsnitt av thrillerserien. Seth Gordon ska regissera de första avsnitten av The Night Agent.

”Jag kan fortfarande inte fatta att det här händer, men det händer! The Night Agent blir serie hos Netflix. Jag är sedan lång tid ett fan av folket bakom det här och manuset är fantastiskt”, skriver författaren Matthew Quirk på Twitter.