Från Game of Thrones till The Sandman

Neil Gaiman har avslöjat castingen i The Sandman. Tom Sturridge ska spela Dream. Klara är också Game of Thrones-profilerna Gwendoline Christie och Charles Dance.

American Gods och Good Omens har redan bearbetats för tv-skärmarna. När fantasyförfattaren Neil Gaiman bestämde sig för att ta även sitt mest populära seriealbum, The Sandman, till tv-skärmarna var det Netflix som vann budgivningen.

Elva avsnitt ska produceras i vad som beskrivs som DC Entertainments dyraste tv-projekt hittills. Allan Heinberg (Grey’s Anatomy) ska fungera som showrunner och skriva manus till premiäravsnittet ihop med Neil Gaiman och David Goyer. De senare är båda exekutiva producenter och var tidigare inblandade i en filmbearbetning av The Sandman som aldrig nådde biodukarna.

The Sandman är en mörk fantasyberättelse med Neil Gaimans vanliga mix av samtida fiction, historiskt drama och moderna myter. De som gillar mysterier kommer att få just detta i Netflixserien.

Sju skådespelare är klara och har precis presenteras av Neil Gaiman på Twitter. Två känns igen från Game of Thrones. Gwendoline Christie och Charles Dance är vana vid fantasy från rollerna som Brienne of Tarth och Tywin Lannister. I The Sandman ska Christie spela helvetets härskare Lucifer, som i den tecknade serien är man. Dance ska spela charlatanen Roderick Burgess som är ledare för kulten som tar Dream till fånga.

Den viktiga rollen som Dream görs av Tom Sturridge. Det är kring Dream, även känd som Morpehus, Sandman och en rad andra namn, som handlingen kretsar. Frågan är vad han bestämmer sig för att göra med sitt odödliga liv efter att ha rymt från ett decennium långt fångenskap hos de mänskliga trollkarlarna och återvänt till sitt drömska rike.

Asim Chadhry och Sanjeev Bahskar spelar bröderna Abel och Cain. Lucien i den tecknade serien har i tv-serien blivit Lucienne och spelas av Vivenne Acheampong. Klar för The Sandman är också Boyd Holbrooke som den obehagliga The Corinthian med ögon av tänder.